Ieder mens verhuist gemiddeld zo’n 7 keer in zijn leven. Naast allerlei kosten die dit, vanzelfsprekend, met zich meebrengt, betekent dit veelal ook: 7 keer een nieuw interieur aanschaffen. Soms is dit echt nodig (veel groter/kleiner wonen, meubels versleten), maar soms ook niet. Toch kiezen veel mensen ervoor om hun droomhuis helemaal ‘af te maken’ met mooie, nieuwe meubels. En niet geheel onbegrijpelijk!
Wat te doen met de oude meubels?
Een nieuw interieur regelen heeft natuurlijk nogal wat voeten in de aarde. Het kost handen vol geld én tijd. Vergeet ook dat laatste niet. Om de meubels op elkaar af te laten stemmen, is geen eenvoudige klus. Er gaan dan ook nogal wat gesoebat aan vooraf. Maar mocht de kogel door de kerk zijn: wat doe je dan met je oude meubels? Je kunt ze natuurlijk weggooien, maar dat is misschien wel erg zonde. Bovendien ben je dan uren bezig om ze door midden te zagen en af te voeren.
Nee, waarom zou je ze niet gewoon op marktplaats zetten? Vaak krijg je voor een bankstel in goede staat toch nog een eurootje of 50 – 100. En dan halen ze ‘m ook nog voor je op. Win-win dus!
Nieuwe meubels
Tijdrovend dus en duurder dan het oude gebruiken. Maar wel harstikke leuk! En soms is het zo: wat moet dat moet.
Toch hoeft het niet per se duur te zijn. Zoals met alles heb je ook op het gebied van interieurwinkels, winkels aan de boven- en onderkant van de markt. Een webwinkel die nieuwe banken voor een erg scherpe prijs in de verkoop heeft staan. Voor een eurootje of 300 – 500 heb je daar toch een nieuwe bank.
Ook voor tafels en kasten hoeft tegenwoordig niet de hoofdprijs betaald te worden, om toch een ‘luxe-uitziend’ meubel in huis te hebben.
Tot slot is er nog een manier om ‘nieuwe’ (d.w.z.: andere) meubels te hebben: tweedehandse aanschaf. Dus niet echt nieuw, maar het is wél wat anders. Dit is dus vooral voor mensen die op het interieur uitgekeken zijn of menen dat de huidige meubels niet in het nieuwe huis passen.
Misschien iets voor jou?